eTwinning 2018/19

04.07.2019 12:33

Projekt Kúzelný les získal národnú cenu kvality a európsku cenu kvality 

V školskom roku 2018/2019 sme sa zapojili do týchto projektov a všetky získali ocenenia: 

1.The colors of our countries  V tomto krátkodobom medzinárodnom projekte bolo zapojených 38 partnerských škôl z rôznych štátov Európy. Deti spoznávali vlajky krajín, predstavili svoju vlajku opisom v anglickom jazyku, výtvarne spracované vlajky ( kreslené, maľované, lepené z farebného papiera) si školy vymenili klasickou poštou. Na online stretnutí deti zaspievali svoju národnú pieseň, naše deti spievali pieseň Po nábreží koník beží. Za tento projekt sme získali Quality label. etw_qualitylabel_143670_sk.pdf (167125) 

2. Kúzelný les Tento projekt bol celoročný v spolupráci so školou z Havlíčkovho Brodu z Česka a so školou v Legionowo v Poľsku. V projekte sme sa oboznamovali s lesným spoločenstvom- stromami, zvieratkami a využitím dreva. Naučili sa spoločnú pieseň, vytvorili spoločný plagát, plnili spoločné úlohy, na online stretnutí hádali hádanky o zvieratkách. www.storyjumper.com/book/index/70939175/5cfa3780c1f2c

3. Patriota od dziecka Trojmesačný projekt bol zamerný na spoznávanie štátnych symbolov dvoch krajín: Poľska a Slovenska. Spolupracovali sme s dvoma školami z Poľska. Oboznámili sa hravou formou so znakmi Poľska, zrealizovali sme navzájom Deň Poľska a Deň Slovenska, vyrábali vlajky, poštou sme si poslali cukrovinky na ochutnávku, spoznali poľské rozprávky, poľskú hymnu a porovnávali so Slovenskom. 

Titul škola eTwinning